Мъж е прегърнал тялото на жена си, убита при украинските удари на пазара

...
Мъж е прегърнал тялото на жена си, убита при украинските удари на пазара
Коментари Харесай

25 убити при украински удар срещу пазар в Донецк, от тях най-малко две деца

Мъж е прегърнал тялото на жена си, убита при украинските удари на пазара в Донецк, неделя, 21 януари. Снимка: Ройтерс

Броят на убитите жители при обстрела на пазара в Донецк от украинските въоръжени сили доближи 25. Най-малко 20 души са ранени, заяви в канала си в Telegram ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин, съобщи ТАСС.  " Пазарът беше нападнат в неделя, когато беше най-многолюдно ", писа по-рано днес Пушилин.

" Към момента е доказана информацията за 25 починали. Поне още 20 души са ранени, от които две деца са в приблизително тежко положение. На всички ранени се оказва нужната здравна помощ. Сред тях има и тежко ранени, доста от тях имат проникващи рани в региона на жизненоважни органи, травматична ампутация на крака " - се показва в известието. По-рано ръководителят на града Алексей Кулемзин в своя Telegram-канал заяви за 18 починали и 13 ранени.

Снимка: ТАСС

От следствения отдел на Следствения комитет на Русия за Донецката национална република оповестиха, че измежду починалите има две деца.

Засега екипи на спешна помощ не престават да прибират ранените от мястото на обстрела, заяви сътрудник на ТАСС.

Разположен на към 20 километра от фронтовата линия, град Донецк попадна под контрола на проруските сепаратисти през 2014 година и от този момент постоянно е бомбардиран от украинската войска. В новогодишната нощ четирима души бяха убити в Донецк, а 13 други ранени, в това число публицисти, припомня  " Фигаро ".

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР